Брисање такси пун погодак: Сви лете из Ниша

Ниш — Аеродром „Константин Велики“ у Нишу имао је у првих шест месеци ове године нешто више од 32.000 путника, што је за 4.000 путника мање него у читавој 2015.

Очекује се да број путника на нишком аеродрому у 2016. премаши 100.000, јер ће број редовних авионских линија бити повећан са садашње две (до Базела и Малмеа) на девет пошто ће авиони летети и до Мемингена, Ајндховена, Дортмунда, Берлина, Братиславе, Бергама и Дизелдорфа.

Портпарол ЈП „Аеродром Ниш“ Иванка Станисављевић изјавила је за агенцију Бета да су досашње анкете показале да је међу путницима који лете са нишког аеродрома највише људи из Србије који живе и раде у иностранству, а потом туриста и пословних људи.

„Међу туристима има наших људи који одлазе да виде Шведску и Швајцарску, али поједине туристичке организације из Србије организују и долазак Швеђана у Ниш“, казала је Станисављевић.

Како је казала протеклих месеци са нишког аеродрома у Малме су летели и туристи из Бугарске.

„Бугарске туристичке агенције имале су аранжмане који су подразумевали једнодневни обилазак Ниша, а потом лет до Малмеа“, објаснила је Станисављевић.

Досадашње анкете показале су да аеродром у Нишу првенствено користе људи са подручја од Јагодине и Крагујевца до македонске и бугарске границе, али међу путницима су и људи који живе у пограничним областима Македоније и Бугарске.

Нишки аеродром је свој успон започео након одлуке да се аеродромске таксе за одлазеће путнике снизе на три евра. Одлука током „борбе за оживљавање“ донета је крајем 2014. године, што је убрзо дало прве резултате.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *